fredag 31 mars 2017

Fräscht boende i Råtterdamm

Jo, som sagt (tror jag sagt det, men minns inte riktigt var och till vem), Rotterdam visade sig vara bättre än sitt rykte. Vad då för rykte? undrar ovän av oevidensbaserade påståenden. Har stan nåt rykte ö.h.t.? Tja, jo, att stan i runda tal bara skulle bestå av världens nästan största hamn plus en del industrier och allmänt nergångna miljöer.


Men nä då, det var påsk- och pingstliljor, havs- och segelbar flodkontakt (13 procent av Rhens drickbara (!) vatten flyter ut i havet via Lek, som rinner genom R-dam), guldglittrande öl i vårsolskenet, osv. Och så upptäckte er egen frilansande boende-reporter ett utomordentligt fräsht (fräst, fräscht?) bostadsbestånd mitt i stan. Frestelsen att inte undanhålla mig själv och Er, kära jordenruntutanflygbloggen-läsare, en visuell approximering av detta b.b. blev för stark. Och vad gör man när frestelsen blir för stark? Jo, man faller helt enkelt för den! (Jfr. historien om bonden som berättade för prästen vad han gjorde med brädan han satt upp i sängen mellan sig själv och sin hushållerska om frestelsen blev övermäktig: "Inga problem", sa han, "då tar vi bara bort den!")

Således, nedan några bilder från denna mång- och snedvinkliga drömboendemiljö (en av ett flertal möjliga), signerad arkitekten Piet Blom:

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar